Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

                          Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2012

                   Αριθμ. Πρωτ.: 1282ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με πρόσφατη ανακοίνωσή της (αριθμ. πρωτ.: 1258/22-10-2012) η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των Δημάρχων.

         Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.

         Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο κατάλογος με τους αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης, των μνημονίων, της τρόικας και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων είναι μακρύς. Πέραν λοιπόν των αιρετών που αναφέραμε στην προηγούμενη ανακοίνωση, συναντήσεις με τον κ. Φούχτελ και τους εκπροσώπους της TASK FORCE έχουν κάνει και οι:
κ. Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, κ. Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος, Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, κα Μπότση Σταυρούλα, Δήμαρχος Σουλίου, κα Βρυζίδου Παρασκευή, Δήμαρχος Εορδαίας, κ. Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων, κ. Λαμπάκης Ευάγγελος, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Μουζάς Δημήτρης, Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Σαραμάντος Δημήτρης, Δήμαρχος Ωραιόκαστρου, κ. Βαφειάδης Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων-Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και φυσικά από μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείψει ο prof. Βούγιας Σπυρίδων.         Επίσης σας ενημερώνουμε πως καθορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της 3ης ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 15 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο χώρος πραγματοποίησης της συνάντησης δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Την πρώτη ημέρα οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί, γι΄ αυτό προετοιμάζουμε από τώρα τον κλάδο για το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων και κυρίως των «εγχώριων συνεργατών» τους που ανυπομονούν να καταρτιστούν στο πως θα ξεπουλήσουν στους «νέους κατακτητές» τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Περιουσίας.

         Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των αιρετών που συνομιλούν με τον κ. Φούχτελ ή συνεργάζονται με την TASK FORCE δεν συνιστούν «προγραφές», όπως κάποιοι θεωρούν. Σκοπός είναι να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις, γιατί ορισμένοι επιχειρούν να παίξουν σε «διπλό ταμπλό» και να προετοιμαστούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής περιουσίας.

Υ.Γ.: Επισημαίνουμε ότι τα ονόματα και οι τίτλοι όσων προαναφέρονται προκύπτουν από την ιστοσελίδα του ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ» (http://www.grde.eu).
        
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                        Γιάννης Τσούνης