Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑΑθήνα, 13 Ιουνίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 835


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) διαπιστώνει το απύθμενο θράσος και το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. για το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης μετά την απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για αποχή και απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών, 16 και 17 Ιουνίου 2012, δήλωσε ότι θα… βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα αυξήσει την εκλογική αποζημίωση μόνο για τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία.

Ποια είναι η αύξηση αυτή;

Το υπέρογκο ποσό των 28,00 ευρώ.

Από 97,00 ευρώ, η εκλογική αποζημίωση θα «εκτιναχθεί» στα 125,00 ευρώ μεικτά για τρεις ημέρες εργασίας. Προφανώς ο κ. Μανιτάκης, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του κ. Γιαννίτσης, διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε «πατρίκιους» και «πληβείους».

Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται αυτοί που λαμβάνουν εκλογικό επίδομα έως και 1.700 ευρώ, μεταξύ των οποίων και οι υπάλληλοι του Υπουργείου του, ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι σημειωτέων, συμμετέχουν στο μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές.
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν επαιτούν.
Απαιτούν σεβασμό και διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη.
 Ή όλοι οι εργαζόμενοι-απασχολούμενοι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα λάβουν την ίδια αποζημίωση ή όλοι πάλι θα εργασθούν «ΤΣΑΜΠΑ». Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα απέχουν μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 από κάθε εκλογική διαδικασία και θα απεργήσουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2012, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Ομοσπονδία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α