Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΞΠΡΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.


Αθήνα, 24 Μαΐου 2013

                                                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 507


                                                                                  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013 ζητά από τους Ο.Τ.Α. απογραφή εξπρές των Νομικών Προσώπων μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.
Στόχος της συγκυβέρνησης είναι ένα μεγάλο ποσοστό από τον συνολικό αριθμό των απολύσεων και της διαθεσιμότητας να προέλθει από το λεγόμενο «πλεονάζον» προσωπικό στους Ο.Τ.Α.
Με τα νέα οργανογράμματα και τις καταργήσεις των Νομικών Προσώπων των Ο.Τ.Α. σκοπεύουν να εμφανίσουν χιλιάδες συναδέλφους μας ως πλεονάζον προσωπικό για να δικαιολογήσουν έτσι τις μαζικές απολύσεις.
Οι μόνιμοι συνάδελφοι μας που εργάζονται σε αυτά τα Νομικά Πρόσωπα θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας παίρνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα χρόνο, ενώ οι Ι.Δ.Α.Χ. που θα καταργηθεί η θέση τους θα απολυθούν.
Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι μέσω των απολύσεων η απαξίωση και η κατάργηση των Κοινωνικών Δομών των Ο.Τ.Α. που έχουν ενταχθεί σε Νομικά Πρόσωπα και η ιδιωτικοποίησή τους.
Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί άρχοντες απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές ανείπωτης μιζέριας χωρίς δυνατότητα  παρέμβασης, ούτε καν άποψης.
Είναι απόλυτη υποχρέωση των αιρετών, ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. να ορθώσουν επιτέλους το ανάστημά τους, να αφήσουν την παθητική στάση και να υπερασπιστούν το θεσμό και τους δημότες που προστρέχουν στις Κοινωνικές Δομές που κατεξοχήν έχουν ενταχθεί σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων (Παιδικοί Σταθμοί, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Ωδεία, Κ.Α.Π.Η., Κ.Δ.Α.Π., Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.).
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα απολύσεων-διαθεσιμοτήτων που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση.  Η δημιουργία ενός κοινού μετώπου μεταξύ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., των τοπικών κοινωνιών και των αιρετών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                    Γιάννης Τσούνης