Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.4250/14





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
1η Οκτωβρίου 2014


O αγώνας των εργαζομένων ενάντια
 στον Ν.4250/14 συνεχίζεται...


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων, με την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που διατυπώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (Ιούνιο 2014) έχουμε ήδη πετύχει μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που απαιτεί την απόσυρση του Ν.4250/14 οποίος στηρίζεται στον παραλογισμό των προκαθορισμένων ποσοστώσεων,  προωθεί τις απολύσεις εργαζομένων, την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, υπονομεύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 30/9/14 ζητήσαμε και πετύχαμε την επικαιροποίηση αυτής της απόφασης από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές.
Αναλυτικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων μετά από ψήφισμα που κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ομόφωνα αποφάσισε οτι:

1.    Aπαιτεί την απόσυρση του Ν.4250/14 ο οποίος στηρίζεται στον παραλογισμό των προκαθορισμένων ποσοστώσεων, προωθεί τις απολύσεις εργαζομένων, την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, υπονομεύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2.    Δεσμεύεται ότι ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θα προχωρήσουν στην υπογραφή καμίας κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του Δήμου και των ΝΠΔΔ του Δήμου Βριλησσίων, ούτε τώρα, ούτε στη λήξη της προθεσμίας, ούτε στο μέλλον.

3.    Δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου, ούτε θα ζητηθεί από υπηρεσιακό παράγοντα καμία πειθαρχική διαδικασία  που θέλει να επιβάλλει ο νόμος, εναντίον των εργαζομένων.

4.    Aπαιτεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αναλάβει το σύνολο των πρωτοβουλιών εκείνων προκειμένου να ακυρωθεί ο Ν.4250/14 τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην πράξη.



Την Τρίτη 30/9/14 στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
που εξήγγειλε η ΠΟΕ -ΟΤΑ  πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων.
Στόχος μας, να ενημερώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την τοπική κοινωνία σχετικά με τα ψέμματα και τις υπερβολές των ΜΜΕ μοιράζοντας την ανακοίνωση που ακολουθεί:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Αλήθειες & Ψέματα
για τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια  στην “αξιολόγηση’’ και
τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Συστηματικά και εσκεμμένα, κυβέρνηση και ΜΜΕ κατασυκοφαντούν τον αγώνα των εργαζομένων που αντιστέκονται στην δήθεν  “αξιολόγηση” του Ν.4250/14 και τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ενός νόμου του οποίου οι εμπνευστές μοναδικό στόχο έχουν να βρεθούν οι επόμενες χιλιάδες απολυμένων, διαλύοντας τις ήδη υποστελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες.

Με εμπροσθοφυλακή τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι αντιδρούν μόνο “μερικοί συνδικαλιστές” αποκρύπτοντας ότι 320 ΑΠΟ ΤΑ 325 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Γιατί λένε όχι οι αυτοδιοικητικοί σε όλη την Ελλάδα;
Για να καλυφθούν οι  ρουσφετολογικοί διορισμοί προηγούμενων δεκαετιών όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα;
Ή μήπως γιατί οι σημερινοί Δήμαρχοι αντιλαμβάνονται ότι τα τεράστια κενά σε προσωπικό που ήδη υπάρχουν, σε συνδυασμό με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για απαγόρευση προσλήψεων και για νέες απολύσεις θα τους οδηγήσουν σε πλήρη αδυναμία παροχής ακόμα και των στοιχειωδών δημοτικών υπηρεσιών προς ΕΣΑΣ, τους δημότες τους;

Καμία ουσιαστική αξιολόγηση και καμία πρόνοια για την αναβάθμιση των παρεχομένων προς ΕΣΑΣ υπηρεσιών, συνδημότες μας δεν υπηρετεί ο Ν. 4250/14. 
Καμία ουσιαστική αξιολόγηση δεν έχει προκαθορισμένα ποσοστά όπως αυτή που προσπαθούν να επιβάλλουν (15% πρέπει οπωσδήποτε να κριθούν ανεπαρκείς για να απολυθούν και 60% πρέπει να κριθούν μέτριοι για να είναι οι επόμενοι που θα οδηγηθούν στην απόλυση). Προωθείται σήμερα, προκειμένου να αμφισβητηθεί και να υπονομευθεί το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Στόχος είναι η ελαστικοποίηση και η διάλυση των σχέσεων εργασίας συμπαρασύροντας τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε ακόμη χειρότερες συνθήκες από αυτές που βιώνουν σήμερα.

Το πλέον υποκριτικό και επικίνδυνο είναι ότι εμπλέκουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων με τα πλαστά δικαιολογητικά.
Αποκρύπτοντας ότι η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου έγινε στο παρελθόν από δημοτικές αρχές που εφάρμοσαν την ισχύουσα – τότε - νομοθεσία, τα προεδρικά διατάγματα, τις δικαστικές αποφάσεις, υπό την εποπτεία, τον έλεγχο και την  τελική έγκριση του ΑΣΕΠ.  Μιλάμε για διοικητικές πράξεις αιρετών διοικήσεων, η νομιμότητα των οποίων αμφισβητείται από την μνημονιακή κυβέρνηση αναδρομικά, κάτι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και ΑΝΤΙΣΥΝΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Kατηγορούν εμάς, ότι δεν θέλουμε τον επανέλεγχο γιατί υπάρχουν κάποιοι επίορκοι με πλαστά πτυχία. Αποκρύπτοντας ότι η διαδικασία του ελέγχου πτυχίων είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση  χρόνο και κανείς δεν έχει την πρόθεση να εμποδίσει και ούτε πρόκειται να το κάνει.
Καμία ανοχή και καμία κάλυψη δεν δίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γνωρίζουμε ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η πραγματική επιδίωξη της κυβέρνησης  που δεν είναι άλλη από την  δημιουργία δεξαμενής εργαζομένων προς απόλυση, η υποβάθμιση και η απαξίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε η εκχώρηση των υπηρεσιών της σε ιδιωτικά συμφέροντα να προβάλλεται ως η μόνη βιώσιμη και εφικτή λύση.

Γι’ αυτό εμείς θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε, για να κατανοήσουμε όλοι το πόσο θα επιβαρυνθεί η  καθημερινότητα του απλού πολίτη από το ιδιωτικό ΚΕΠ, το ιδιωτικό ΚΑΠΗ, τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, την ιδιωτική αποκομιδή απορριμμάτων, σε σχέση με την σημερινή δημόσια παροχή τους.
Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας επιλογής θα είναι η δραματική αύξηση του κόστους των υπηρεσιών αυτών προς τους πολίτες, με παράλληλη υποβάθμιση της ποιότητάς τους  για να μπορούν να είναι κερδοφόρες για έναν επιχειρηματία.
Γι’ αυτό άλλωστε πουθενά δεν προβάλλονται οι κυρίαρχες τάσεις σε πολλές ευρωπαικές χώρες (Γερμανία - Βρετανία) που δεν είναι άλλες από την επανα-δημοτικοποίηση υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, με ολέθρια αποτελέσματα για τις υποδομές, τον καταναλωτή, τον φορολογούμενο.


Φίλε Συνδημότη

ΣΚΕΨΟΥ... ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ!