Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 9 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6 /5/2014

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Τον δρόμο της απόλυσης πήραν από χθές 9 συνάδελφοί μας οι οποίοι υπηρετούν στο Δήμο τα 4 τελευταία χρόνια.                                

Πρόκειται για συμβασιούχους με προσωρινή πρόσληψη, μέχρι την πλήρωση των μόνιμων θέσεων που προκηρύχθηκαν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ως εκ τούτου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας και μάλιστα σε ειδικότητες που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις (οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, κοινωνική λειτουργός).

Η άμεση εφαρμογή μνημονιακών εγκυκλίων και διατάξεων από την διοίκηση του κ. Ιωαννίδη, η ερμηνεία των πάντων κατά το δοκούν και πάντα εις βάρος των εργαζομένων,  έχει στερήσει ήδη τον δήμο από μόνιμο προσωπικό στην διοικητική υπηρεσία και στην υπηρεσία καθαριότητας.

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι υποκριτική. Όχι μονο δεν έκανε τίποτα για να αντισταθεί στις μνημονιακές πολιτικές, αντίθετα τις εφαρμόζει με ιδιαίτερη προθυμία και σπουδή.

Θέλει να αποπροσανατολίσει και να αποκρύψει τη συνενοχή της και τη συμμετοχή της στην προώθηση της αντιλαϊκής και αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.                                                                    

Ο Δήμαρχος  εμφανίζεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ως τιμητής και υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων στο Δήμο.

Όλα αυτά βέβαια μόνο στα λόγια, καθώς οι πράξεις του μιλάνε από μόνες τους και αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα!

Είναι η πραγματικότητα του σχεδιασμού εκχώρησης αρμοδιοτήτων του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού σε ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι η απόπειρες ιδιωτικοποίησης του οδοκαθαρισμού, είναι οι απειλές και η απαξίωση των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε τις τοποθετήσεις προϊσταμένων που έγιναν κυριολεκτικά στο πόδι λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία, είναι η καθυστέρηση επί 3 χρόνια τώρα και η αδιαφάνεια με την οποία διαχειρίστηκε το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Yπηρεσίας, είναι ο εμπαιγμός των σχολικών φυλάκων που ενώ έχουν δικαστική απόφαση που τους επιτρέπει να εργάζονται με το 100% των αποδοχών τους, προωθείται η διαγραφή τους από τις μισθολογικές καταστάσεις!

Συνάδελφοι δεν είχαμε πρόθεση να παρέμβουμε με ανακοίνωση λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Όμως ακόμα και εχθές απολήθηκαν εργαζόμενοι.                                  

Μας θεωρούν όλους αναλώσιμους!  Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας
Βίκυ Χαλκιά                                                                          Νίκος Μήτσης

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ



                         Αθήνα, 5 Μαΐου 2014         Αριθμ. Πρωτ.:444






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ήδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των Σχολικών Φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικα.
Συνάδελφοι ο αγώνας δεν σταματά. Συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης σε όλα τα μέτωπα. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστεκόμενη στον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοί μας διαθέσιμοι-απολυμένοι Σχολικοί Φύλακες, καλεί την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2014, στις 12.30 το μεσημέρι, όλους τους Σχολικούς Φύλακες να λάβουν μέρος στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας διαθεσίμων όλων των κλάδων (Σχολικοί Φύλακες, Καθηγητές, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού, Πανεπιστήμια κ.λπ.) που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).
Για την διευκόλυνση συμμετοχής των Σχολικών Φυλάκων στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, προκηρύσσουμε 3ωρη Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως και τις 3.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας για την διευκόλυνση των διαθέσιμων-απολυμένων Σχολικών Φυλάκων, ιδιαίτερα της Περιφέρειας που θέλουν να συμμετάσχουν, με δική τους απόφαση, να καλύψουν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους, προκηρύσσοντας συμπληρωματικά Στάση Εργασίας για το πρωί της ίδιας ημέρας.
Η παρουσία όλων μας ειναι επιβεβλημένη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Όλοι στον καθημερινό και διαρκή αγώνα για να ανατρέψουμε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Όχι στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες!!!
Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι!!!
Δεν θα σταματήσουν... αν δεν τους σταματήσουμε!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                     Γιάννης Τσούνης
444