Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                  ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 18/12/2015
ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρά στην ίδρυση "Ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου παιδιού και οικογένειας " σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση "ΕΔΡΑ". Πρόκειται για μια δομή που σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί, "απευθύνεται σε παιδιά με δυσκολίες στη μάθηση"
Η Μ.Κ.Ο. "ΕΔΡΑ" " δύναται να αναπτύξει παρόμοια προγράμματα με άλλους επιστημονικούς φορείς καθώς και με άλλους Δήμους".
Αλήθεια τι είναι οι ΜΚΟ;


Θυμίζουμε οτι όταν πρωτοεμφανίστηκαν, διαφημίστηκαν ως εργαλεία "συμμετοχής" ως όργανα της "κοινωνίας των πολιτών " σε αντιπαράθεση με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στηρίξει και χρηματοδότησει, μέσω κοινοτικών πακέτων, ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με 5μηνη απασχόληση σε δήμους, αξιοποιώντας την ανάγκη των ανθρώπων για μεροκάματο. Δηλαδή λειτουργούν ως σύγχρονα δουλεμπορικά.
Θυμίζουμε επίσης ότι με τις ευλογίες Δημοτικών αρχών που πρόσκεινται σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
-ΣΥΡΙΖΑ, πολλές ΜΚΟ έχουν αναλάβει δράσεις υγείας -πρόνοιας, ως αποτέλεσμα της έλλειψης ή συρρίκνωσης και τελικά κατάργησης δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και παίρνουν και επιδότηση γι αυτό


Οι ΜΚΟ λειτουργούν σαν το Δούρειο Ιππο για τον πιο πάνω στόχο ώστε να ανοιχθούν νέοι δρόμοι για το μπάσιμο των πολυεθνικών σε τομείς όπου σκόπιμα απουσιάζει η κρατική μέριμνα όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός κλπ.
Οι ΜΚΟ χρησιμοποιήθηκαν, εκτός των άλλων, και ως όχημα για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την νομιμοποίηση των ελαστικών μορφών εργασίας και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Μέσα από τα ΤΟΠ.Σ.Α. “Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης” και τα προγράμματα “κοινωφελούς εργασίας” που συμμετέχουν οι Μ.Κ.Ο. περνάει η αποσάθρωση της εργασίας και των μισθών.
Στο όνομα της έλλειψης των δημόσιων κοινωνικών δομών διαπράττονται τα μεγαλύτερα κοινωνικά “εγκλήματα” σε βάρος της υγείας , της παιδείας και γενικά κάθε κοινωνικής παροχής, που θα έπρεπε να παρέχεται καθολικά και δωρεάν σε κάθε πολίτη. Είναι το άλλοθι για να περάσει ο οδοστρωτήρας πάνω από τα λαϊκά δικαιώματα.
Γι' αυτό είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους παροχή “κοινωνικής” υπηρεσίας από Μ.Κ.Ο. και συναφή “φιλεύσπλαχνα” “ μη κερδοσκοπικά” ευρήματα ενός σάπιου συστήματος που στόχο έχει στο να κερδίζουν οι λίγοι σε βάρος του λαού.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στο ΔΣ του Ο.Κ.Π.Α. στις 21/12/2015 και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάβου 11 για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην ίδρυση του κέντρου αυτού.