Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/5/16

      

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ           19/05/2016                      

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Βριλησσίων κατά καιρούς μοιράζει διάφορα τρόφιμα σε ομάδες πολιτών. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η μεταφόρτωση και το μοίρασμα γίνεται αποκλειστικά από εργαζομένους διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων.
  
Σας θυμίζουμε ότι αυτή η εργασία όχι μόνο δεν είναι στα καθήκοντά μας, αλλά φορτώνει το ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα των συναδέλφων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων υγείας, όπως π.χ. πρόβλημα  στη μέση, στα χέρια κλπ.
 
Είναι γνωστό επίσης ότι στις υπηρεσίες μας υπάρχει έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των αντίστοιχων τομέων.
  
Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Στις 11/05/2016 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών έδωσε εντολή σε  συναδέλφους οικοδόμους να ξεφορτώσουν καφάσια με πορτοκάλια και μανταρίνια και να τα μεταφέρουν σε διάφορα σημεία (εδώ σημειώνουμε ότι πρόκειται για δύο κοντεινερ φρούτα). Και όταν αυτοί αρνήθηκαν απαίτησε από συνάδελφο της Τεχν. Υπηρεσίας να τους βγάλει σε αναφορά.
Αλήθεια πώς είναι δυνατόν  μια διοίκηση που έχει κάνει τον “εθελοντισμό” δεύτερη φύση της, να τον απαιτεί και να τον εκβιάζει στο όνομα ακριβώς αυτού του “εθελοντισμού”. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η ίδια παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού.
  
Θεωρούμε ότι:

  1. Κάθε ενέργεια που στοχεύει σύμφωνα με τη Διοίκηση του Δήμου στην αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» δεν πρέπει να στηρίζεται στον καταναγκασμό και τις απειλές.
  2. Πρέπει να προστατεύεται η ζωή και η υγεία των εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι απασχολούνται και σε άλλες εργασίες εκτός των καθηκόντων τους. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί επιταχυνόμενη σωματική φθορά σε ένα ήδη ηλικιακά γερασμένο προσωπικό.
  3. Είναι απαράδεκτη η τακτική που υποχρεώνει τους εργαζόμενους να κάνουν εργασίες πέρα από τα καθήκοντά τους, πολύ περισσότερο όταν δεν το θέλουν και οι ίδιοι και απαιτούμε να μην επαναλη


                                      Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων
                                                                


                                                                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/5/16ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                            18/05/2016

                                                           
                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, ενημερωθήκαμε ότι κάποιο μέλος του συλλόγου μας, κατάγγειλε στο υπουργείο Εσωτερικών συναδέλφους μας, γιατί κατά την άποψή του δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι όχι μόνο απαράδεκτες αλλά και αντισυναδελφικές.
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε άλλους τρόπους να συζητάμε  τις διαφορετικές μας απόψεις, ακόμα και για τα υπηρεσιακά ζητήματα.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το κράτος έχει ήδη φροντίσει με τους “φιλεργατικούς” του νόμους να “τιμωρεί” εργαζόμενους για “ψύλλου πήδημα”.
Ας μην ξεχνάμε ότι η δύναμή μας είναι η ενότητα  στη βάση των οξυμένων προβλημάτων μας και η αλληλεγγύη μας,ακριβώς από αυτή την οπτική γωνία.
Με αυτή τη λογική, δηλαδή του ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, νομίζουμε ότι μπορεί να λυθεί και το πρόβλημα που έχει προκύψει.
                                                            Το  ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων