Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                                   7/3/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, ξαναπαρουσιάζεται για άλλη μια φορά ως λύση στη  «φτώχεια» μας η δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού. Ως Σύλλογος δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μπούμε εμπόδιο στον κάθε συνάδελφο να ασκήσει το όποιο δικαίωμά του. Ούτε έχουμε την άποψη ότι κάποιος εργαζόμενος δεν μπορεί να «δικαιωθεί» δικαστικά σε επιμέρους ζητήματα, έστω και πρόσκαιρα κάτω από την πίεση του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.
Θα θέλαμε να αποκαλύψουμε όμως στους συναδέλφους τη φάμπρικα δικηγορικών γραφείων που λειτουργεί με στόχο την παραπλάνηση των εργαζομένων και το αβγάτισμα της περιουσίας κάποιων μεγαλοδικηγόρων.
Είναι μια τακτική που βολεύει και την κυβέρνηση και όλα εκείνα τα κόμματα που ψηφίζουν μνημόνια και πετσοκόβουν τους μισθούς μας. Γιατί έτσι «εκπαιδεύουν» εργαζομένους να περιμένουν υπομονετικά την επίλυση των διεκδικήσεών τους μέσα από τα δικαστήρια και όχι μέσα από τον πολιτικό αγώνα.
Κρύβουν ότι η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
Δημιουργεί αυταπάτες ότι η «τυφλή» δικαιοσύνη μπορεί να αντιπαρατεθεί στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.
Σ’ αυτό επικουρεί και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που πρωτοστατεί με το να μαζεύει αιτήσεις και δικόγραφα αντί να οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Εμείς πιστεύουμε ότι η ανάκτηση των απωλειών μας βρίσκεται στον ταξικό αγώνα και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.
                                                                                                    Το Δ.Σ. του Συλλόγου