Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                  1/6/2017                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρατείνει τη διαδικασία της αξιολόγησης έως 23/6/2017.
Μέσα από τις διαδικασίες της Γενικής μας Συνέλευσης έχουμε ήδη συζητήσει για ποια «αξιολόγηση» μιλάμε. Η «αξιολόγησή» τους γίνεται στο όνομα «της γνώσης του αντικειμένου, του  ενδιαφέροντος και της δημιουργικότητας, της αποτελεσματικότητας της εργασίας». Κρύβουν ότι έχει να κάνει με την:
1.     Στοχοθεσία. Δηλαδή με μετρήσιμους στόχους που θα επιβάλλουν οι προϊστάμενοι , διευθυντές. Ο βαθμός επίτευξης των στόχων θα αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης για τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει πρακτικά, σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού περισσότερη εντατικοποίηση της εργασίας μας.
2.     Συμπεριφορά υπαλλήλων «εντός και εκτός υπηρεσίας».
3.     Πίστη στο Σύνταγμα και στους Νόμους (αντεργατικούς).
4.     Σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού αφού μετά από δυο αρνητικές αξιολογήσεις αφαιρείται 1 τουλάχιστον Μ.Κ. σύμφωνα με το Ν. 4354/2015.
5.     Σύνδεση αξιολόγησης με τις απολύσεις, αφού όσοι βαθμολογούνται από 0-24 κρίνονται ακατάλληλοι και θα υποβάλλονται στο ερώτημα της απόλυσης (Ν. 4369/2016). Αυτή η κατηγορία υπαλλήλων μπορεί να ξεπεράσει το 15% του προηγούμενου νόμου Μητσοτάκη.
Απολύσεις θα προκύψουν :
       I.            Από τα νέα οργανογράμματα που θα φέρουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών.
     II.            Εκχωρήσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Απολύσεις ζητάει και ο ΣΕΒ όταν μιλάει για «μικρότερο κράτος» και αυτό βγαίνει από τους κρατικούς προϋπολογισμούς έως το 2019 όπου οι μισθολογικές δαπάνες μειώνονται κατά 2,5 δις.
Στόχος :
1.     Υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων και χειραγώγησή τους υποχωρώντας στα αιτήματά τους.
2.     Ενίσχυση επιχειρηματικής λειτουργίας στον Δημόσιο Τομέα όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία συρρικνώνοντας τις κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες και την παράδοση ολόκληρων τομέων σε ιδιώτες.
3.     Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων ώστε οι υπηρεσίες στους πολίτες να είναι καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές. Δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, όταν οι  ίδιοι φρόντισαν τόσα χρόνια για τα χάλια των δημοσίων υπηρεσιών.
Τι αξιολόγηση θέλουμε:
1.     Είμαστε ενάντια σ’ αυτού του είδους την αξιολόγηση που επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και τον περιορισμένο ρόλο του Δημοσίου αφήνοντας χώρο στους ιδιώτες.
2.     Δεν επιβραβεύουμε την τεμπελιά και την αδιαφορία. Δεν είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης κάποιων εργαζομένων. Υπάρχουν όμως άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστούν. Η αποδοτικότητα δεν πρέπει να συνδέεται με περικοπή μισθού και απολύσεις.
- ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ.
- Καλούμε όσους από τους συναδέλφους δεν έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησης ακόμη να τα καταθέσουν στο Σύλλογο Εργαζομένων.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι έχει  σταλεί στο Σύλλογο Εργαζομένων έγγραφο από τη  Διεύθυνση Διοικητικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών με το οποίο μας ζητάνε εγγράφως τον αριθμό και τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων που έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησής τους στο Σύλλογο.
Τους απαντάμε: Δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς κανένα στοιχείο. Ας ψάξουν αλλού να τα βρουν.

                                                                               Το Δ.Σ.