Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ                                  1/6/2017                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρατείνει τη διαδικασία της αξιολόγησης έως 23/6/2017.
Μέσα από τις διαδικασίες της Γενικής μας Συνέλευσης έχουμε ήδη συζητήσει για ποια «αξιολόγηση» μιλάμε. Η «αξιολόγησή» τους γίνεται στο όνομα «της γνώσης του αντικειμένου, του  ενδιαφέροντος και της δημιουργικότητας, της αποτελεσματικότητας της εργασίας». Κρύβουν ότι έχει να κάνει με την:
1.     Στοχοθεσία. Δηλαδή με μετρήσιμους στόχους που θα επιβάλλουν οι προϊστάμενοι , διευθυντές. Ο βαθμός επίτευξης των στόχων θα αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης για τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει πρακτικά, σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού περισσότερη εντατικοποίηση της εργασίας μας.
2.     Συμπεριφορά υπαλλήλων «εντός και εκτός υπηρεσίας».
3.     Πίστη στο Σύνταγμα και στους Νόμους (αντεργατικούς).
4.     Σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού αφού μετά από δυο αρνητικές αξιολογήσεις αφαιρείται 1 τουλάχιστον Μ.Κ. σύμφωνα με το Ν. 4354/2015.
5.     Σύνδεση αξιολόγησης με τις απολύσεις, αφού όσοι βαθμολογούνται από 0-24 κρίνονται ακατάλληλοι και θα υποβάλλονται στο ερώτημα της απόλυσης (Ν. 4369/2016). Αυτή η κατηγορία υπαλλήλων μπορεί να ξεπεράσει το 15% του προηγούμενου νόμου Μητσοτάκη.
Απολύσεις θα προκύψουν :
       I.            Από τα νέα οργανογράμματα που θα φέρουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών.
     II.            Εκχωρήσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Απολύσεις ζητάει και ο ΣΕΒ όταν μιλάει για «μικρότερο κράτος» και αυτό βγαίνει από τους κρατικούς προϋπολογισμούς έως το 2019 όπου οι μισθολογικές δαπάνες μειώνονται κατά 2,5 δις.
Στόχος :
1.     Υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων και χειραγώγησή τους υποχωρώντας στα αιτήματά τους.
2.     Ενίσχυση επιχειρηματικής λειτουργίας στον Δημόσιο Τομέα όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία συρρικνώνοντας τις κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες και την παράδοση ολόκληρων τομέων σε ιδιώτες.
3.     Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων ώστε οι υπηρεσίες στους πολίτες να είναι καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές. Δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, όταν οι  ίδιοι φρόντισαν τόσα χρόνια για τα χάλια των δημοσίων υπηρεσιών.
Τι αξιολόγηση θέλουμε:
1.     Είμαστε ενάντια σ’ αυτού του είδους την αξιολόγηση που επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και τον περιορισμένο ρόλο του Δημοσίου αφήνοντας χώρο στους ιδιώτες.
2.     Δεν επιβραβεύουμε την τεμπελιά και την αδιαφορία. Δεν είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης κάποιων εργαζομένων. Υπάρχουν όμως άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστούν. Η αποδοτικότητα δεν πρέπει να συνδέεται με περικοπή μισθού και απολύσεις.
- ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ.
- Καλούμε όσους από τους συναδέλφους δεν έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησης ακόμη να τα καταθέσουν στο Σύλλογο Εργαζομένων.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι έχει  σταλεί στο Σύλλογο Εργαζομένων έγγραφο από τη  Διεύθυνση Διοικητικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών με το οποίο μας ζητάνε εγγράφως τον αριθμό και τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων που έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησής τους στο Σύλλογο.
Τους απαντάμε: Δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς κανένα στοιχείο. Ας ψάξουν αλλού να τα βρουν.

                                                                               Το Δ.Σ.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Αθήνα, 30 Μαΐου 2017

    Αριθμ. Πρωτ.: 461
     


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Με νέες ημερομηνίες ολοκλήρωσης της αξιολόγησης προσωπικού επανέρχεται η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, όπως αναφέρει η νέα σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός θέτει όριο διανομής των φύλλων αξιολόγησης μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και για την ολοκλήρωσή της το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εγκύκλιο που εξέδωσε.
Προφανώς, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την νέα εγκύκλιο φαίνεται να επείγεται για την υλοποίηση και εφαρμογή της αξιολόγησης του N.4369/2016, προκειμένου να τηρήσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους δανειστές στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας-«διαπραγμάτευσης» και του 4ου μνημονίου που ψήφισε σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας και της χώρας.  
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Kαι σε αυτή την περίπτωση ο ξενοδόχος είναι οι εργαζόμενοι, που μαζικά και δυναμικά έχουν αποφασίσει να καταργήσουν στην πράξη τη νέα αξιολόγηση όπως με επιτυχία κατήργησαν στην πράξη και την αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (Ν.4250/2014).
Η αξιολόγηση του N.4369/2016 σε συνδυασμό, με τους μνημονιακούς Ο.Ε.Υ., την κινητικότητα και την απαγόρευση προσλήψεων για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια αποτελούν τα εργαλεία της κυβέρνησης για την συρρίκνωση και διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τελικά την ανάθεσή τους σε ιδιώτες.   
Στις νέες προκλητικές πιέσεις της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συντονισμό με όλους τους κλάδους εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, απαντούν πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά.
Συνεχίζουμε μαζικά την Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, που έχουν προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  από τις αρχές Μαρτίου 2017.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να παρέμβουν άμεσα ενημερώνοντας το σύνολο των εργαζομένων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων συγκεντρώνονται τα έντυπα αξιολόγησης που θα μοιραστούν στους εργαζόμενους.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα αντικειμενικό που θα δεν θα επιτρέπει την κομματική προώθηση των «αρεστών», που θα αποκομματικοποιεί την Δημόσια Διοίκηση, που στόχο θα έχει την αναβάθμισή της και όχι τον έλεγχό της.
Για την επιτυχία της Απεργίας-Αποχής πραγματοποιούμε Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις και κάθε μορφής αγώνα για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων.
Στο δικό μας χέρι είναι και αυτή την φορά να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η διαδικασία της προσχηματικής «αξιολόγησης» που μόνο στόχο έχει την καθυπόταξη της διοικητικής ιεραρχίας στις εκάστοτε πολιτικές επιλογές.
Μπορούμε να νικήσουμε πάλι, αρκεί να το πιστέψουμε και κυρίως να δώσουμε με μαζικό, δυναμικό και συλλογικό τρόπο τη μάχη για να μην περάσουν τα μέτρα διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιχειρείται μ’ αυτό το Νόμο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                                        Γιάννης Τσούνης