Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ             18/07/2018                                                       


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. – ΟΚΠΑ για την αντεργατική συμπεριφορά της απέναντι σε εργαζόμενους που αρνούνται να είναι πειθήνια όργανά της.
Τελευταίο περιστατικό είναι η επιστολή που έστειλε σε εργαζόμενη των Παιδικών Σταθμών. Μια επιστολή όπου στην ουσία της «υπενθυμίζει» ότι σε όποιον δεν είναι «υπάκουος» θα επιβάλλει κυρώσεις.
Σαν Σύλλογος έχουμε καταγγείλει αρκετές φορές την απαράδεκτη, αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά της Προέδρου και άλλες τόσες έχουμε διαμαρτυρηθεί στη Διοίκηση. Όμως φαίνεται ότι η έντονη επιθυμία για «άγρα ψήφων» και για το «θεαθήναι» είναι πιο ισχυρή από το αυτονόητο, δηλαδή,  το σεβασμό στη διατύπωση άποψης από τον εργαζόμενο έστω κι αν αυτή δεν είναι σύμφωνη με τη δική της. Με άλλα λόγια προσπαθεί να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου».
Πώς αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε τις συνεχείς επιθέσεις που κάνει στη συνάδελφο των Π.Σ. και  όχι μόνο σε αυτή, από τότε που έχει αναλάβει τη Διοίκηση του ΟΚΠΑ, προσπαθώντας κάθε φορά εσκεμμένα να της χρεώνει «λάθη», παραλείψεις για ό,τι στραβό συμβαίνει στους Π.Σ. Παρόμοια συμπεριφορά έχει και σε άλλους συναδέλφους κάθε φορά που «τολμούν» να διαμαρτυρηθούν  για οτιδήποτε, επισείοντας κάθε φορά την απειλή της υπηρεσιακής αναφοράς ή τους μετακινεί με το «έτσι θέλω» από ΠΣ σε ΠΣ.
Άραγε αγνοεί το πόσες εργατοώρες απλήρωτες δίνουν  από τη ζωή τους αυτοί οι εργαζόμενοι δουλεύοντας ακόμη και στο σπίτι τους σε βάρος της οικογενειακής τους ζωής για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους;
Σοβαρή ευθύνη φέρει και η Διοίκηση του Δήμου που στην ουσία όχι μόνο ανέχεται την αντεργατική της συμπεριφορά, αλλά συμφωνεί μ’ αυτή, αφού επανειλημμένα έχουμε ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο για το θέμα αυτό, αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.
Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η εμμονική, απαξιωτική και αντεργατική συμπεριφορά της Προέδρου που στοχοποιεί όσους εργαζόμενους δεν συμφωνούν μαζί της.

                                                                                        Το Δ.Σ.