Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012



Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2012

 Αριθμ. Πρωτ.: 1217


Προς:
                                                                           Συλλόγους-Μέλη
                                                                           της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

                                                                                  





Συνάδελφοι,
                                  
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων, συνταξιούχων κ.λπ., που συμμετείχαν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν από τα συνδικάτα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 σε όλη τη χώρα με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι με την μαζική παρουσία τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίστασης στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους μέχρι την οριστική ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόζουν η τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα και οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Η συνάντηση της Μέρκελ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό επιβεβαίωσε πλήρως τις ανησυχίες μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα για το ξεπούλημα των υπηρεσιών της στους Γερμανούς «κατακτητές-επενδυτές» με συνέπεια και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Συμμέτοχοι στην πολιτική αυτή είναι και η πλειοψηφία των αιρετών, που άλλοι φανερά και άλλοι κρυφά συναντιούνται για τον σκοπό αυτό με τον εντεταλμένο της Μέρκελ Υφυπουργό Φούχτελ.

Γι΄ αυτό, δίνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα ιδιαίτερη βαρύτητα στις συναντήσεις που πραγματοποιούν οι Δήμαρχοι με τον Φούχτελ, τις αποτρέπουμε με κάθε τρόπο, τους αναγκάζουμε πλέον να φοβούνται και τον ίσκιο τους.

Συγχρόνως, δεν σταματάμε την προετοιμασία ώστε ο κλάδος την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση, να προχωρήσει στο κλείσιμο ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των Δήμων. Οργανώνουμε με τον καλύτερο τρόπο τις καταλήψεις των Δημαρχείων, Δημοτικών Κτιρίων και των Χ.Υ.Τ.Α.
Δημιουργούμε τις κοινωνικές μας συμμαχίες, ενημερώνουμε τους πολίτες για τις επιπτώσεις των νέων «Βάρβαρων» μέτρων εκτός των άλλων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το σκοπό αυτό, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ», την οποία μπορείτε να αναζητήσετε σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (http://www.poeota.gr) και στην κατεύθυνση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, να την τυπώσετε και να την διανείμετε σε χιλιάδες αντίτυπα.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η συμπαράταξη και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των πολιτικών του συνόλου των εργαζομένων και άλλων κοινωνικών ομάδων. Χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή, συνεχή παρουσία και ενημέρωση… την οποία από ότι φαίνεται την έχουμε ΟΛΟΙ !!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας


 Θέμης Μπαλασόπουλος                                                              Γιάννης Τσούνης

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012



Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012
                                                                                                       
                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 1206






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
(12.00 μ.μ. έως τέλος ωραρίου)
ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 – 1.00 το μεσημέρι
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα κλιμακώνουν τις καθημερινές αντιδράσεις τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής, αντεργατικής, αντικοινωνικής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Στο πλαίσιο της έλευσης στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα ΜΕΡΚΕΛ και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. για να δοθεί η δέουσα απάντηση στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, με τις εντολές και οδηγίες της ΜΕΡΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετέχουμε στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου, καθώς επίσης και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη 1.00 το μεσημέρι, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, στην Αθήνα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής καλούνται όπως, από το πρωί οργώσουν κάθε υπηρεσία των Δήμων και προετοιμάσουν τη μαζική κάθοδο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο συλλαλητήριο.

Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) ώστε με τη μαζική συμμετοχή μας να εκφράσουμε την καθολική αντίδρασή μας στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικα που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         

         Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                    Γιάννης Τσούνης