Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, αποφασίσθηκε στη συνάντηση των Συλλόγων και φορέων που συγκάλεσαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων Χαλανδρίου και Βριλησσίων

Μεγάλη συμμετοχή είχε η πρωτοβουλία των Συλλόγων Εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, να καλέσουν σε συνάντηση τους συλλόγους και φορείς των δυο Δήμων για να ενημερωθούν και να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους στην κατάργηση παροχής υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμο των τοπικών πολυιατρείων.

Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν -για τις επιπτώσεις από την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο υπηρεσιών σε αγοραστή υπηρεσιών από ιδιώτες-, συνδικαλιστές γιατροί και εκπρόσωποι από τα τοπικά πολυιατρεία, ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Περικλής», οι Ενώσεις Γονέων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, πολλοί άλλοι φορείς και δεκάδες συμπολίτες μας.

Η κοινή διαπίστωση ήταν ό,τι οι αλλαγές που δρομολογούνται στον ΕΟΠΥΥ θα επιδεινώσουν τραγικά τις συνθήκες στην υγειονομική περίθαλψη,  θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση της και στον περιορισμό των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, θέτοντας σε κινδύνους την υγεία όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και μη.
Οι δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ είναι θέμα κορυφαίας σημασίας που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με ενωτικό και δυναμικό τρόπο.

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε, σαν ΠΡΩΤΗ συντονισμένη αντίδραση στις δυσμενείς εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, να γίνει την Παρασκευή 13/12 στις 17.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 132) και στη συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8), με τη συμμετοχή και υποστήριξη όλων των φορέων που συμμετείχαν.