Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κοινό ψήφισμα των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Βριλησσίων για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Κοινό ψήφισμα των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Βριλησσίων για το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Βριλήσσια 15.06.2013


Οι δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων, καταγγέλλουν την πρακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και επέβαλε το κλείσιμο της ΕΡΤ, καταργώντας έτσι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου οπλίζει τους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε κλείσιμο και άλλων οργανισμών δημοσίου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος μας στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ και αγωνίζεται μαζί τους για την ακύρωση αυτής της εγκληματικής και αντιδημοκρατικής απόφασης. Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο το λαό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Καλούμε όλους τους δημότες των Βριλησσίων, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και με την φυσική τους παρουσία στο χώρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για όσο χρόνο χρειαστεί.


Απαιτούμε:

• Άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
• Να ανοίξει Τώρα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
• Όχι στις απολύσεις
• Όχι στην παράδοση της ενημέρωσης στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ
• Για μια ενημέρωση που θα αναδεικνύει τα λαϊκά προβλήματα, τον λαϊκό πολιτισμό και τους αγώνες των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο.


Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Βριλησσίων:

Κώστας Ιωαννίδης, Δήμαρχος Βριλησσίων, (Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια)
Ξένος Μανιατογιάννης, (Δήμος Δημιουργίας)
Γιάννης Τσούτσιας, (Δράση για μια Άλλη Πόλη)
Βασίλης Βήττος, (Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων)
Νίκος Ζήσης, (Τα Βριλήσσια των Πολιτών) 

«Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων»






                                         Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013

                                                                                     
                                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 595




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) παρήγαγε ένα ντοκιμαντέρ για το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον, αλλά και την επιβάρυνση την οποία θα έχουν οι πολίτες μέσω των Δημοτικών Τελών από την κατασκευή των ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων. Ένα έργο «δώρο» της κυβέρνησης στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.
Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα, «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52-Αθήνα).
Για το ντοκιμαντέρ θα μιλήσουν οι, Θέμης Μπαλασόπουλος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Αλέξανδρος Οικονομόπουλος, τέως καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, Φίλιππος Κυρκίτσος, περιβαλλοντολόγος και Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
Με βάση τις επιστημονικές τους γνώσεις και τη διεθνή εμπειρία (Γερμανία, Ιταλία κ.α.) θα αναλύσουν πώς τα ιδιωτικά εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση στα Δημοτικά Τέλη την οποία θα επιβαρυνθούν οι πολίτες, θα προκαλέσουν τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον, θα σημάνουν χειρότερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την ίδια στιγμή θα επιφέρουν μυθικά κέρδη για τους εργολάβους-επιχειρηματίες.
Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. προχώρησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ για να αναδείξει τις επιπτώσεις της κυβερνητικής απόφασης για κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων που σκόπιμα αποκρύβει η ίδια, τα εργολαβικά συμφέροντα που συνεπικουρούνται από Μ.Μ.Ε. και οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλοι μαζί αποτελούν τη συντεχνία που λυμαίνεται το Δημόσιο χρήμα αδιαφορώντας βέβαια για το συμφέρον των πολιτών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επιχειρεί να ανοίξει ένα Δημόσιο διάλογο στην πραγματική του βάση και καλεί τους κοινωνικούς φορείς, τους πολίτες και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν, να ενημερωθούν και να αντισταθούν στις καταστροφικές λύσεις που προωθούν κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.