Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.

Αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε για την καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων.
Οι αναρτήσεις του blog αποφασίζονται συλλογικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημά μας ώστε αυτός ο χώρος να εξελιχθεί σε ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων μας για τα θέματα που μας απασχολούν.
Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις, τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας στο e-mail: sedvrilission@gmail.com

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

29 Αυγούστου 2012 η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού


Αθήνα, 29 Αυγούστου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1040
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και με συνοδεία απορριμματοφόρων πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Αυγούστου 2012 η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, στο πλαίσιο της απόφασης της Π.Ε.Δ. Αττικής για διήμερο κλείσιμο των Δήμων, ενόψει των αποφάσεων της συγκυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά την αρχή ενός νέου κύκλου αγώνων προκειμένου να αποτραπεί η συνεχιζόμενη ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, με εκφραστή πλέον την τριτοκομματική κυβέρνηση που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση και σε αδυναμία λειτουργίας βασικών κοινωνικών δομών, καθώς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν  στις ανελαστικές δαπάνες τους ( λειτουργικά έξοδα, μισθοδοσία).

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων παραβρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης και Δήμαρχοι, αποδεικνύοντας εμπράκτως την στήριξη τους στα αιτήματα των εργαζομένων. Μεταξύ αυτών οι Δήμαρχοι Νίκαιας, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Νέας Ιωνίας και Βύρωνα.

Η συγκυβέρνηση εκδηλώνοντας τον φόβο της για τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, ενεργοποίησε μεθόδους καταστολής. Σε πρώτη φάση εμπόδισαν την διέλευση των οχημάτων καθαριότητας, ακινητοποιώντας τα με την επέμβαση των Μ.Α.Τ. και την χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην ενεργοποίηση του δικαστικού μηχανισμού με τη σύλληψη και δίωξη τριών οδηγών, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων.

Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται πως τέτοια γεγονότα πυροδοτούν και επιταχύνουν τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και της κοινωνίας που στενάζει κάτω από το δυσβάστακτο βάρος των αποφάσεων της ακραίας, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που προωθούν και εφαρμόζουν.


 Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κλιμακώνοντας την αντίδραση της καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Αττικής και όχι μόνο, να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, στις 9:30 το πρωί, έξω από το INTERCONTINENTAL ( Λεωφόρος  Συγγρού 89 – 93 , Αθήνα) όπου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Σκοπός της κινητοποίησης αυτής είναι η προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση πώς τα προβλήματα της κοινωνίας δεν αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ, αυταρχισμό και την ποινικοποίηση. Αντιθέτως, τέτοιου είδους συμπεριφορές, όταν οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα συνεχιζόμενα και εξοντωτικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής ατσαλώνουν τη θέληση τους προκειμένου επιτέλους …


ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ…

ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ! ! !
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.